
Malinowa księżniczka
Biszkopt:
Mus arbuzowy:
Krem:
Dodatkowo:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier, dalej ubijać. Kolejno dodać żółtka, zmiksować. Na koniec dodać resztę składników i dokładnie wymieszać szpatułką. Tortownicę o wysmarować masłem i wysypać bułkę tartą. Wylać ciasto i piec przez około 20 min. w temp. 170 stopni. Po upieczeniu wystudzić.
Z arbuza wybrać pestki, wrzucić do garnka, zblendować i zagotować razem z galaretkami. Odstawić do ostudzenia i lekkiego stężenia.
Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder, serek i śmietan-fixy, zmiksować.
Na wcześniej przygotowany spód wyłożyć krem, na niego mus arbuzowy. Na wierzch można lekko wcisnąć rodzynki w czekoladzie.