Pieguski fit

Szybkie i smaczne w przygotowaniu ciasteczka. Jak się je szybko robi tak i szybko znikają z talerza. Ciasteczka są delikatne i kruche w smaku. Pieguski mogę być przechowywane przez kilka dni w szczelnie zamkniętym pojemniku (jeśli szybciej się ich nie zje).

Co potrzeba:

  • 3/4 szkl. mąki orkiszowej
  • 40 g masła
  • 30 g ksylitolu
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 g gorzkiej czekolady
  • 10 g mlecznej czekolady
  • garść żurawiny

 

Jak wykonać:

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko dalej ucierając. Kolejno dodać resztę składników i wymieszać. Z otrzymanego ciasta uformować ciasteczka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec przez około 15 minut.

Źródło przepisu:
Kasia Buciorowska
Żona, Cukieroholiczka, Blogerka

Zapisz się do Newslettera