Porzeczkowiec
Pieguski fit
Szybkie i smaczne w przygotowaniu ciasteczka. Jak się je szybko robi tak i szybko znikają z talerza. Ciasteczka są delikatne i kruche w smaku. Pieguski mogę być przechowywane przez kilka dni w szczelnie zamkniętym pojemniku (jeśli szybciej się ich nie zje).
Co potrzeba:
- 3/4 szkl. mąki orkiszowej
- 40 g masła
- 30 g ksylitolu
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 g gorzkiej czekolady
- 10 g mlecznej czekolady
- garść żurawiny
Jak wykonać:
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko dalej ucierając. Kolejno dodać resztę składników i wymieszać. Z otrzymanego ciasta uformować ciasteczka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec przez około 15 minut.
Źródło przepisu: