
Czekoladowe muffiny z czekoladą i żurawiną
Olej, wodę, cukier (1 szkl.) i kakao zagotować i ostudzić. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Następnie wlać ostudzoną polewę, dokładnie zmiksować. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę, piec w temp. 180 stopni przez około 25-30 min. Wystudzone ciasto przekroić na pół.
Ser wrzucić do miski, dodać tężejącą galaretkę, cukier i aromat, zmiksować.
Śmietanę ubić, dodać śmietan-fixy i cukier, dokładnie zmiksować.
Biszkopt + 1/2 słoika dżemu + 1/2 masy serowej + II część ciasta + pozostała część dżemu + reszta masy serowej + bita śmietana + starta gorzka czekolada