Ciasto z orzechami i jabłkami

Ciasto z orzechami i jabłkami – szybkie i proste w przygotowaniu. Ciasto jest wilgotne, miękkie i puszyste. Połączenie jabłek z orzechami tworzy idealny smak.

Co potrzeba:

  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 250 g margaryny „Kasia”
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g rodzynek
  • garść kropelek czekoladowych
  • 4 jabłka

Jak wykonać:

Tortownicę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrami. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Pozostałe składniki dodać do masy jajecznej, zmiksować. Na koniec dodać jabłka i orzechy, rodzynki i krople czekoladowe, wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę. Piec przez około godzinę.

Źródło przepisu:
Kasia Buciorowska
Żona, Cukieroholiczka, Blogerka

Zapisz się do Newslettera