Sernik:
- 800 g twarogu z wiaderka (u mnie „Mój ulubiony”)
- 3/4 szkl. cukru
- 4 jajka
- 150 g roztopionego masła
- 2 x 40 g opakowania budyniu śmietankowego (proszek)
- 1/2 szkl. mleka
Ciasto miodowe:
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 3/4 szkl. cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżki miodu
- 150 g masła
Warstwa orzechowa:
- 300 g orzechów włoskich
- 1/2 szklanki cukru
- 150 g masła
- 2 łyżki miodu
Krem śmietankowy:
- 200 g twarogu z wiaderka
- 500 ml śmietanki 30%
- 5 łyżek cukru pudru
- 2 1/2 łyżeczki żelatyny
- 1/4 szkl. wody