Muffiny Kinder Bueno
- Muffinki
- -
Co potrzeba:
Ciasto:
- 175 g masła
- 175 g cukru
- 3 jajka
- 140 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 35 g kakao
- 25 kropli aromatu czekoladowego z orzechami laskowymi
- 2-3 łyżki mleka
Krem:
- 150 g masła
- 300 g cukru pudru
- 100 g posiekanych batonów Kinder Bueno
Dekoracja:
- batony Kinder Bueno
- złoty brokat spożywczy
Jak wykonać:
Piekarnik nastawić na 170 stopni góra/dół. Masło i cukier ubić na jasną masę. Kolejno dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz aromat – zmiksować. Na koniec dodać mleko, delikatnie wymieszać. Foremkę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Ciasto nałożyć do 3/4 wysokości. Piec przez 15-20 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Następnie rozpoczynamy robić krem. Batoniki pokruszyć i wrzucić do garnuszka, rozpuścić na małym ogniu, odstawić do ostudzenia. Do miski miksera wrzucić masło i ucierać aż będzie gładkie. Kolejno dodać stopniowo cukier puder, ubijać aż do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać rozpuszczone batoniki, wymieszać.
Uzyskanym kremem udekorować muffiny. Na wierzch kremu położyć kawałek batonika i posypać brokatem.